Sabtu, 14 Jun 2014

border widget sidebar


1. Dashboard --0  Design  --0 Edit Html --0 tick Expand Widget Template.

2. Ctrl+f i untuk cari kod   h2 {

3. oke, kat sini korang pilih jenis border mana yang korang nak hokey ? 

JENIS SIMPLE 
text-align:center;
-moz-border-radius: 35px;border-radius: 35px;
text-shadow: 3px 3px 3px #D0A9F5;
border: 2px solid  #AC58FA;
background : #D0A9F5;
padding: 5px 0px 5px;
*klu xmau ada border,sila buang kod  border: 2px solid  #AC58FA; tu oke ? :)


JENIS BERBACKGROUND


text-align:center;
-moz-border-radius: 35px;border-radius: 35px;
text-shadow: 3px 3px 3px #D0A9F5;
border: 2px solid  #AC58FA;
background : url(url background);
padding: 5px 0px 5px;


*klu xmau ada border,sila buang kod  border: 2px solid  #AC58FA; tu oke ? :)

DOUBLE COLOURED LIKE MEE ;D

text-align:center;
-moz-border-radius: 35px;
border-radius: 35px;
text-shadow: 3px 3px 3px #D0A9F5;
border-bottom8px solid  #AC58FA;
background : #D0A9F5;
padding: 15px 10px 15px;



NOTA TAMBAHAN.

center; boleh ditukar kepada right/left
- tulisan kaler merah adalah kod untuk border . so korang boleh pilih nak border jenis mana. sebelum tu,
pastikan korang buangkan simbol { dekat kod jenis border tu okey .Klik sini untuk ambik kod jenis border yang korang loikee .
- tulisan kaler ijau adalah untuk bagi tulisan shadow, kalau xnak boleh buang.
#D0A9F5 kod kaler untuk shadow tersebut. klik sini untuk amik kod kaler
- tulisan purple boleh ubah nilai ketebalan border anda okey.
- perkataan solid boleh ditukar kepada dashed / dotted
#AC58FA kod kaler untuk border .
url background , gantikan dengan url gmbar background yang korang nak hokey ? :)

-border-bottom8px solid  #AC58FA; ini adalah kod untuk border bawah tu (rujuk gmbar double colour sidebar)

- kalau korang nak tukar font tittle untuk sidebar widget tu korang tengok tuto ni . klik sini .

4. Preview,klu xda error dan berpuas hati SAVE. pastu KLIK SINI please :) thnxbai.

kalau xpaham ker  apa ker tanya je okay . selamat mencubaa..byee :D


LOVE ; ♥ misluvcoklat ♥

Tiada ulasan:

Catat Ulasan